Permanente Make-Up bij
Schoonheidssalon Daniëlle

Wenkbrauwen zijn zeer bepalend voor het gezicht en daarnaast zijn ze ook essentieel. Niet alleen vanwege de praktische functie om de ogen te beschermen tegen vuil, zweet en stof. Maar ook om expressie te geven, bepaalde emoties te tonen en de ogen meer te doen spreken.
Goed gevormde wenkbrauwen ondersteunen de vorm van je gelaat en geven je een verzorgde uitstraling. De ogen krijgen een mooie "open" blik en lijken gelift. Een goed paar wenkbrauwen zijn dus onmisbaar.

Helaas is niet iedereen geboren met volle, sprekende wenkbrauwen. Ook zijn er verschillende redenen waarom wenkbrauwen door de jaren heen in hun volume zijn afgenomen. Bijvoorbeeld door ziekte, maar ook verdwijnen haartjes wanneer we ouder worden. Te veel geëpileerd? Ook dan kunnen de haarzakjes zijn uitgeput en de haren niet meer terug groeien.

Gemiddeld besteden vrouwen 10 tot 30 minuten per dag aan het creëren van perfecte wenkbrauwen met behulp van epileren, een beetje wenkbrauwpoeder of -potlood, gels en pommades. Daarnaast behoren semi-permanente make-up en het verven van de haartjes ook tot de mogelijkheden ter verfraaiing van de wenkbrauwen.

Er zijn 3 mogelijkheden:
- wenkbrauwen verven; de haren zijn +- 4 weken gekleurd
- hybrid brows; de kleur zit tot 10 dagen op de huid en tot 6 weken op de haren
- permanente make-up

Wat zijn de verschillen van deze 3 mogelijkheden?
Wenkbrauwen verven;
Hiermee wordt er een crèmige substantie aangebracht op de bestaande haren. Deze brengt de kleur over en zorgt voor een tijdelijke verkleuring van de haren. De eerste dag is de huid ook nog in kleur, maar deze is daarna weg en het zit dan alleen nog op de haren. Deze kleur blijft +- 4 weken zitten (afhankelijk van diverse invloeden van buitenaf).
Het verven van de wenkbrauwen kost 13,00
Het verven van de wenkbrauwen in combinatie met wenkbrauwen harsen kost 20,00
Het verven van de wenkbrauwen in combinatie met een gezichtsbehandeling kost 7,50
Verf-Upgrade behandeling: reiniging, wenkbrauwen verven, wenkbrauwen harsen, afsluitende verzorging kost 25,00

Hybrid brows;
Deze techniek maakt het mogelijk om naast de bestaande haren ook de huid te verven. De kleur zit 7 tot 10 dagen op de huid en tot 6 weken op de haren. Je kunt kiezen uit twee technieken. Full Brow; hierbij wordt de volledige wenkbrauw ingekleurd. Of Ombre Shading; hierbij wordt de kleur naar de aanzet toe vervaagd. Dus voor ieder wat wils. Hybrid brows zijn ook ideaal om de PMU look eerst uit te proberen.
Voorafgaande aan de behandeling kun je er voor kiezen om een uitgebreide browmapping toe te laten passen. Hierbij worden de wenkbrauwen helemaal uitgemeten en in balans gebracht. Dit is fijn als je twijfelt over de vorm van je wenkbrauwen of deze iets aangepast wilt hebben.
Hybrid brows in combinatie met wenkbrauwen harsen kost 30,00
Hybrid brows in combinatie met een gezichtsbehandeling kost 17,50
Hybrid-Brows-Upgrade behandeling: reiniging, hybrid brows, wenkbrauwen harsen, afsluitende verzorging kost 37,50
Browmapping = +10,00

Belangrijk om te onthouden na het zetten van hybrid brows:
- Houd de wenkbrauwen minimaal 24 uur droog; even geen haren wassen of zwemmen.
- Vermijd de sauna en intensief sporten, zweet kan namelijk ook een averechts effect hebben.
- Ga de eerste 24 uur na de behandeling niet in de volle zon of onder de zonnebank.
- Gebruik zo min mogelijk reinigingsproducten op de wenkbrauwen zolang de kleur op de huid zit.
- Als er veel zon is, breng dat een hoge factor aan op de wenkbrauwen zolang de kleur op de huid zit. Niet alleen vervaagt de kleur sneller door de zon, maar de zon kan ook allergieën veroorzaken.
- Laat minimaal 5 weken tussen de behandelingen om te voorkomen dat er een allergie ontstaat.

Permanente make-up;
Ondanks dat de naam "permanent" doet vermoeden dat het voor de rest van je leven is, is het eigenlijk semi-permanent want na +- 1,5 jaar vervaagd de kleur. Bij deze techniek word er door middel van een heel klein naaldje pigment in de lederhuid geplaatst. Dit is de bovenste huidlaag waardoor het dus ook langzaam vervaagd.
De kosten voor PMU Ombré Brows is 300,00 , dit is inclusief nabehandeling binnen 6 weken.
Na ongeveer 1,5 jaar vervaagd de kleur en kun je langs komen voor een touch up.
Indien de PMU bij mij in de salon gezet is zijn de touch up kosten:
- binnen 18 maanden 150,00
- binnen 24 maanden 175,00
Indien de PMU niet bij mij in de salon gezet is, gaan de kosten in overleg.

Kortom; wat je ook zoekt voor je wenkbrauwen, bij mij in de salon ben je aan het juiste adres.
Uitleg Permanente Make-Up (afgekort PMU)
Één van de meest populaire toepassingen van PMU is het verfraaien van de wenkbrauwen. Met deze techniek creëren we volle, goed gedefinieerde en toch natuurlijk ogende wenkbrauwen. Het is een zegen voor degenen die elke dag veel tijd besteden aan het zorgvuldig tekenen en vullen van hun wenkbrauwen.

Wat zijn Ombré Powder Brows?
Dit is de nieuwste trend op het gebied van permanente make-up voor de wenkbrauwen. Met deze methode passen we fijne stipjes (pixels) toe op je huid, waardoor je wenkbrauwen een voller uiterlijk krijgen met een zacht poederachtig effect, vergelijkbaar met make-up. Bij ombré powder brows is het begin van de wenkbrauwen subtieler gepigmenteerd dan het "staartje". Dit zorgt voor een zachte look die geleidelijk donkerder wordt. Hierdoor lijkt het alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. Alleen is het resultaat semi permanent. Dat houdt in dat je na gemiddeld 1,5 jaar je wenkbrauwen een opfrisbehandeling moet geven om langer te genieten van perfecte ombré powder brows.
Het is ideaal voor mensen met dunne, ongelijke of gedeeltelijk ontbrekende wenkbrauwen. Het is ook een goede optie voor mensen die geen dagelijkse make-up willen dragen, maar wel volle wenkbrauwen willen hebben. Het is ook ideaal voor in het zwembad, tijdens het sporten of in de sauna. En omdat je de wenkbrauwen niet meer hoeft op te maken, kun je er ook veel tijd mee besparen.

Hoe worden Ombré Powder Brows gecreëerd?
Voordat de behandeling begint nemen we jouw wensen en verwachtingen door tijdens de intake. Indien gewenst mag je je eigen wenkbrauwen voortekenen en laten zien welke kleur je gebruikt. We gaan dan samen kijken of dit aangepast moet worden in vorm en/of kleur. Ik kan diverse kleuren laten zien door deze op het voorhoofd aan te brengen (dit is uiteraard tijdelijk). Zodra we samen een mooie vorm en kleur hebben bepaald, ga ik de wenkbrauwen voortekenen op basis van browmapping. Als alles akkoord is, kan de behandeling beginnen. De ombré powder brows techniek wordt toegepast met een PMU apparaat. De pigmenten worden met een naaldje in de lederhuid geplaatst. Dit lijkt op tatoeëren maar in de permanente make-up wereld noemen we dit pigmenteren. Met het PMU apparaat kun je een zacht poeder effect creëren.
Ik werk uitsluitend met een hoogwaardig Deens kwaliteit PMU apparaat met CE keuring en daarnaast hoge kwaliteit pigmenten zodat het resultaat zo lang mogelijk blijft. Nadat de behandeling klaar is, bespreken we de nazorg en maken we een afspraak voor je nabehandeling (binnen 6 weken). De nazorginstructies zijn erg belangrijk bij het herstelproces van de wenkbrauwen. Probeer deze dan ook zo nauwkeurig mogelijk op te volgens. Heb je later nog vragen over de behandeling? Neem dan gerust contact op met mail/whatsapp.

Hoe genezen Ombré Powder Brows?
Na de behandeling is het pigment net in de huid gezet. Je huid begint nu met het herstelproces. Je kan dit vergelijken met een schaafwond. Hierdoor kunnen er korsten ontstaan. Het pigment is niet meer zo zichtbaar als direct na de behandeling, het eindresultaat is ongeveer 60% lichter. Dit komt omdat de huid het pigment niet herkent als lichaamseigen stof. Hierdoor wordt het pigment voor een deel afgestoten. Omdat de huid tijd nodig heeft om te herstellen kom je na ongeveer 6 weken terug voor de nabehandeling.

Hoelang gaan Ombré Powder Brows mee?
Gemiddeld gaan ze 1,5 jaar mee mits je je goed houdt aan de nazorginstructies. Het is belangrijk om na de behandeling alle adviezen op te volgen zodat je langer kan genieten van je PMU. Zit je regelmatig in de zon? Dan vervagen de wenkbrauwen sneller. Het voordeel is van ombré powder brows is wel dat de pigmenten geleidelijk vervagen en er geen kale plekken komen in de wenkbrauwen. Indien je hele blonde haartjes hebt is het fijner om ze tussentijds wel te blijven verven. Dit verlengd niet de duur van de PMU maar zorgt wel voor een mooier resultaat.

Waarom kiezen voor Ombré Powder Brows?
- Geschikt voor alle huidtype
- Zeer geschikt voor de rijpere huid
- Resultaat gaat soms wel 3 keer langer mee dan microblading (pmu haartjes)
- Heel natuurlijk poedereffect
- Wakker worden met mooie wenkbrauwen
- Touch up gemiddeld pas na 1,5 jaar
- Zeer goed toe te passen bij littekens of kale plekjes in de wenkbrauwen
- Bijna geen roodheid of zwelling na de behandeling